Virus SW Explorer

Virus SW 121A Explorer

Pipistrel SW121A - Explorer yhdistää Pipistrel Viruksen suorituskyvyn ja liikesuihkukoneen varustelutason. Sen kehittynyt aerodynamiikka mahdollistaa lentämisen ympäristöystävällisesti ja taloudellisesti, Explorer on luotu lentämään pitkiä matkoja vaivattomasti. Koneen monipuolinen avioniikka mahdollistaa myös yö-VFR lentämisen. Lisäksi se on hyväksytty syöksykierteiden lentämiseen, joten konetta voidaan käyttää myös laajalti lentokoulutuksessa.

Suorituskyky

Virus SW tarjoaa luokkansa parhaan suorituskyvyn ja Explorer-malli lisää päälle vielä ensiluokkaisen matkustusmukavuuden. Explorer on varustettu korkealaatuisella avioniikalla: lasiohjaamosta löytyy muun muassa autopilotti, kaksi radiota, sekä ADS-B In ja Out. Explorer sopii loistavasti VFR-matkalennoille niin päivällä kuin yölläkin.

Koneella on myös mahdollista hinata purjekoneita. Monipuolisuus tekee koneesta hyvän valinnan lentokerhoille, sillä voidaan kouluttaa uusia lentäjiä, hinata purjekoneita sekä lentää pitkiä matkalentoja. Lisäksi matalat käyttökustannukset lisäävät houkuttelevuutta.

Turvallisuus

Lentokoneissamme turvallisuus on tärkeintä.

Tämän vuoksi Virus SW:ssä on käytetty Safety Cockpit Conceptia. Koko ohjaamo on suojattu törmäysenergiaa vaimentavilla, kevlarvalmisteisilla rakenteilla. Kevlarvahvistetun rakenteen ansiosta ohjaamo pysyy ehjänä ja tarjoaa suojan kovassakin törmäyksessä. Safety Cockpit Conceptin lisäksi Virus SW on mahdollista varustaa pelastusvarjolla, jolloin vakavissakin tilanteissa lentokone miehistöineen voi laskeutua turvallisesti varjon varassa.

Lähes IFR-tasoinen avioniikka tuo lisävarmuutta navigointiin ja lentämiseen. Explorerin lentäjälle lisäturvaa tuo myös tuntoaistiin perustuva sakkausvaroitin, ns. Stick shaker.

Viruksessa on luokkansa suurimmat turvamarginaalit, puuskaisen sään maksiminopeus 250 km/h ja VNE 302 km/h mahdollistavat matkalennon suurella nopeudella myös turbulenttisessa säässä. Suunnitelussa ja rakenteissa on käytetty varmuuskerrointa, joka on vähintään 1.875.

Tekniset tiedot

VIRUS SW SW 121A
MOOTTORI Rotax 912 S3
Maksimiteho 100 hp/73.5 kW
Potkuri 2-lapainen vakiokierrospotkuri
MITAT  
Siipien kärkiväli 10.70 m
Pituus 6.42 m
Korkeus 1.90 m
Siipipinta-ala 9.51 m2
Sivusuhde 12.04
Laskusiivekeasetukset -5°, 0°, +9.5°, +20°
Painopistealue 25 % – 35 % MAC
PAINOT  
Tyhjäpaino 371 kg
Suurin sallittu lentoonlähtöpaino 600 kg
Polttoainesäiliö 2 x 50 l
Käytettävissä oleva polttoaine 2 x 49.5 l
SUORITUSKYKY
Sakkausnopeus, laskusiiveke 25° 87 km/h
Sakkausnopeus sileänä 98 km/h
Maksimi vaakalentonopeus 220 km/h
Suurin sallittu nopeus VNE 302 km/h
Paras pystynopeus 5.33 m/s (1050 ft/min)
Liitosuhde 1:15
Lentoonlähtömatka 160 m
Lentoonlähtömatka 50ft esteen yli 320 m
Toimintasäde 1 189 km
Suurin sallittu kuormituskerroin +4.0 g, -2.0 g
Polttoaineet AVGAS, MOGAS ja autobensiini (EN228 Premium ja Premium Plus, min. RON 95, max 10 % etanolia)